corvette
Ja en daar sta ik dan. Mijn auto pruttelt een beetje maar komt niet echt vooruit. Wat is dit nu weer? Mijn man vraagt of ik wel naar het niveau van de olie heb gekeken. Huh? Olie nakijken? Oh, moet dat dan. Ja want jij rijdt altijd zo hard, dan gaat de auto meer olie gebruiken. Of misschien zijn het wel de sensoren die niet goed zijn. Huh? Sensoren, maar ik heb niets gemerkt. Hij reed gewoon altijd. Ja de laatste tijd reed de auto van links naar rechts en hij begon steeds meer te pruttelen. Wilde niet meer harder rijden dan 20 kilometer. Maar ach, hij reed nog gewoon.
De automonteur er maar bij gehaald. Hij keek en zei: ‘maar heeft u dan geen waarschuwingslichtje zien branden op het dashboard?’. Dat lichtje geeft aan, dat er iets mis is met de motor. Ik had niks gezien. En mijn vriendin vroeg laatst wanneer mijn auto een onderhoudsbeurt had gehad. Tja, dat weet ik eigenlijk ook niet. Kortom ik heb alle signalen gemist. En daar staat mijn auto nu aan de kant heel treurig te zijn.

Ik zit nu thuis met een burn-out. Mijn motor wil niet meer. Ik heb alle signalen gemist uit mijn omgeving. Ik was zo bezig met mijn werk. Ik pruttel een beetje op de bank en weet niet goed of naar links of rechts wil. En het maalt maar door mijn hoofd wat ik nou niet goed heb gedaan. Ik voel me zo uitgeput. Komt dit nog goed?

De bovenstaande metafoor geldt voor ruim 30% van de mensen die ziek thuis zitten. En dat zijn er veel te veel. Wil jij niet met een pruttelende motor thuis komen te zitten? Leer dan de stresssignalen op tijd te herkennen.

Wil jij reageren? Hierbij nodig ik je uit jouw ervaringen te delen.

HELP! Mijn auto doet het niet meer.
Getagd op: