Zalm met rucolalofsalade

Ingrediënten voor 2 personen

– 2 stukken zalm
– 1 zak rucolasalade
– 4 rode lofstruiken
– 4 eetlepels olijfolie extra vierge
– 1 eetlepel balsamicoazijn of sap van een halve citroen
– zout, peper, dille (vers of gedroogd) naar smaak

Bereidingswijze

– Kruid de stukken zalm met zout, peper en dille.
– Bak de stukken zalm in een grillpan met de huidzijde naar boven en draai na circa 5 minuten om. Gaar zachtjes verder naar smaak.
– Was en centrifugeer ondertussen de rucolasla.
– Halveer de rode lof en snijd het bittere middenstuk eruit.
– Snij de lof in halve ringen.
– Vermeng de lof met de rucolasla
– Maak een dressing van de olijfolie, balsamiek-azijn/citroensap en voeg zout en peper naar smaak toe.
– Meng de dressing met de rucola/lofsalade

Benodigdheden

– Grillpan
– Slakom
– Kopje voor dressing

Please follow and like us:
1
Zalm met lofsalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik vind het leuk als jij mijn website deelt.

Facebook
LinkedIn